Jahanje

Zašto jahanje i konjički sport?

Škola jahanja

Rekreativno jahanje pruža mogućnost kako odraslima, tako i deci da se oslobode stresa, nervoze i anksioznosti, nastalih kao posledica potrebe da odgovorimo na sve zahteve svakodnevnog življenja.

Jahanje je aktivnost koja se pre svega izvodi na otvorenom. Na taj način mališani i tinejdžeri mogu provesti kvalitetno vreme na otvorenom prostoru i u prirodi. Svež vazduh, dobra zabava i aktivnost odličan su način da najmlađi zavole zdrav život, a deca koja žive u velikim gradovima dobijaju priliku da potroše višak energije. Prilikom bavljenja jahanjem troši se mnogo kalorija, a svi mišići na telu su aktivni.

Takođe, prilikom kretanja konja, jahači dobijaju jedinstvenu priliku da steknu osećaj za prostor, kretanje i pokret. Pravilno držanje jahača na konju podrazumeva pravu kičmu i otvorena ramena, čime jahači ispravljaju svoje držanje.

I konačno, ali ne i najmanje važno, za rekreativno jahanje može se slobodno reći da je lek i za dušu i za telo, jer je poznato da je konj jedna od najboljih terapijskih životinja…

Konjički klub “US” u svojoj ponudi ima:

  1. Školu jahanja
  2. Rekreativno jahanje
  3. Terensko jahanje
  4. Proslave rođendana

Obuku izvode licencirani treneri sa dugogodišnjim iskustvom, a treninzi su individulani (jedan učenik – jedan trener). Pored savladavanja osnovne veštine jahanja, naučićete kako da upravljate konjem, kasate i galopirate. Obučićemo vas kako da prilazite ovim plemenitim zivotinjama, timarite i sedlate, da brinete o svom ljubimcu … Mi vam obezbeđujemo osnovnu sigurnosnu opremu.

Čekamo vas, pozovite i zakažite svoj termin, probajte i uverite se da se snovi mogu ostvariti.

Budite zdravi, srećni i posebni!

Prijavi se i postani član!

Popuni formu ako želiš da se učlaniš u naš klub!